Företagskultur

Att beskriva en företagskultur är svårt. Vissa tenderar att glorifiera den i textformat, medan verkligheten kanske är en annan. Andra lyckas kanske inte omsätta den goda kulturen i skrift. Detta är i alla fall vårt försök att sätta ord på vår Företagskultur.

Frihet under ansvar

Vi åberopar en stor frihet till alla anställda. Varför? För att vi tror att det är det effektivaste sättet för att individer ska växa och utvecklas. Simple as that.

Det ligger inte i vårt DNA att ha långa beslutsvägar och dra i långbänk. Det är ju allt som oftast du som är mest insatt i det hela och som oftast vet vad som är bäst och krävs i den specifika situationen – då är det också du som ska fatta beslutet.

Resultatdrivna (och tävlingsinriktade)

Vi är resultatdrivna och tävlingsinriktade, vilket är nödvändigt då vi är mitt uppe i att transformera, digitalisera och automatisera en hel bransch. Vi behöver hela tiden utmana oss själva för att kunna lösa framtidens problem som ingen ens har gett sig in på att lösa.

När vi väl löst problemen hoppas vi att utfallet är ett sådant som förenklar vardagen för alla ideella hjältar. Vi drivs av en oehört stark tro på att det vi utvecklar verkligen kommer förändra en hel bransch.

Ställ upp för dina kollegor

One-man-show existerar inte här. Vi är lagspelare. Gränser mellan avdelningar och roller är utsuddade.

Du kommer garanterat att få hugga tag i projekt som kanske inte ligger inom just din roll eller område. För att det kanske är vårt absolut viktigaste projekt just nu och som gör att vi måste lägga alla tillgängliga resurser där (glöm inte, vi är ett tillväxtbolag!). För att det kanske behövs hjälp och stöttning. Eller för att du kanske helt enkelt har kunskaper och kompetenser som passar in.

Du bör inte heller bli förvånad om en kollega knackar dig på axeln för att komma med idéer eller feedback på ditt projekt. Vi är alla fulla av idéer och väldigt engagerade. Och det ser vi som något väldigt positivt.

Med andra ord, att ställa upp för våra kollegor ser vi inte som en självklarhet, det är EN självklarhet.

Kan vi då också samtidigt dela och sprida kunskaper mellan varandra blir vi alla lite extra glada och stolta.

Ha det roligt

Söndagsångest? Nej, tack. Då har vi inte lyckats.

Vi ska ha roligt på kontoret.

Seriöst, noggrant och professionellt, självklart, men det ska vara roligt det vi gör. Annars kommer vi inte kunna vara innovativa och engagerade till den grad som behövs för att kunna uppnå våra högt ställda mål och visioner.

Tillsammans är vi ansvariga

Det är vi, tillsammans, som alla är ansvariga för att utveckla organisationen och utveckla en produkt som verkligen gör skillnad i människors vardag.

Det vi vill uppnå (och har uppnått) kan ingen göra ensam. Det kan vi bara uppnå tillsammans.