Man skulle kunna tro att ett krav för att få jobba på SportAdmins support är att man har fått mottaga Skånes Idrottsledarstipendium. Så är inte fallet, men ändå kan ytterligare en i support-gänget stoltsera med den utmärkelsen. Om det är hon som svarar kommer ni garanterat höra “SportAdmin, det är Ebba” i luren, och även om hon för stunden pluggar i Stockholm kommer hon ner till Malmö och hjälper till så fort hon har lite ledigt.

Först och främst, varför blev det SportAdmin för din del?
Jag var länge medlemsadministratör i min förening och hade arbetat med SportAdmin som system ganska länge innan jag började här. När jag fick ett samtal om att det fanns en ledig tjänst på supporten tyckte jag att det lät perfekt, framförallt eftersom jag länge arbetat ideellt och tyckte samtidigt det lät spännande att få jobba med utveckling av föreningslivet.

Vi vet att du har en ganska speciell relation till din förening, berätta!
Min morfar startade gymnastikföreningen Svedala GIF, vilket gör att jag i princip har varit engagerad där hela mitt liv. Sedan jag kunde gå har jag tränat i föreningen och när jag fyllde tolv år vågade jag mig på ledarrollen för första gången. Sedan dess har jag hunnit gå ett flertal utbildningar hos gymnastikförbundet, vara huvudledare för åtta av föreningens grupper och vara ledaransvarig i fem år. Nu har jag släppt alla direkta uppdrag relaterade till föreningen eftersom det är svårt att ansvara för det från Stockholm, men jag håller ändå lite koll så att allt går rätt till.

Hur fungerar det att plugga på heltid och arbeta på SportAdmin samtidigt?
För mig är det ett perfekt extrajobb eftersom jag kan anpassa mina egna arbetstider. Det jag gör när jag är i Stockholm är att hålla i utbildningar, och eftersom jag då lägger upp tider i ett schema på egen hand kan jag skapa tid för både jobb och plugg utan att studierna blir lidande. Om jag till exempel har tentaperiod där jag pluggar intensivt i några veckor lägger jag inga utbildningar då och när det är lite lugnare kan jag lägga in desto fler.

Berätta om en vanlig dag när du är på kontoret!
Mitt huvudsakliga uppdrag är olika supportprojekt och det är väl där jag lägger det mesta av min tid. Eftersom det är ganska lugnt på supporten under sommaren har jag också fått vara med och driva lite andra saker i år. Exempelvis har jag hjälpt till med att skriva lite texter och guider, övervakat så att allt fungerar med några nya funktioner och gjort lite annat som någon kollega har behövt hjälp med.

Vad gör du en ledig dag?
När jag är hemma i Malmö passar jag på att umgås med familjen eftersom jag inte får se dem så ofta längre. Uppe i Stockholm träffar jag väldigt mycket vänner och försöker engagera mig i skolan en del. Sen blir det en hel del plugg och jobb på det som egentligen borde vara min fritid också, men jag tycker bara det är kul att hålla mig sysselsatt.

Favoritfunktion i systemet
Min favorit är utan tvekan bokningsfunktionen! Den automatiserar hela medlemshanteringen så att ideella krafter kan lägga mindre tid på administration och mer tid på att utveckla verksamheten.