Erik har bara hunnit jobba på SportAdmin i någon månad, ändå har han fått en viktig roll i organisationen. Han lockades av att slippa långa beslutsvägar, och det är precis så det fungerar på SportAdmin.

Vad gjorde du innan du jobbade här?

Jag har jobbat som utvecklare ett ganska bra tag nu och har hunnit med lite olika saker i branschen. Bland annat har jag arbetat som konsult och drivit eget företag ett tag. Innan dess pluggade jag på Malmö högskola, hälften programmering och hälften annat.

Hur hamnade du på SportAdmin?

Jag var sugen på något nytt så när jag blev kontaktad gav jag det en chans. Jag fick träffa ledningen och gillade att de direkt var trevliga och framåt. Tidigare har jag suttit på större bolag där det tar en massa tid innan saker genomförs, och efter ett tag blev jag ganska trött på det. Med Henrik och Rikard (SportAdmins grundare) fick jag känslan av att det var raka rör och att man fick stort inflytande, och det lockade mig.

Vad har du för uppdrag?

Jag arbetar mycket strategiskt med systemarkitekturen. Min vardag handlar mycket om att det vi tekniskt bygger stämmer överens med det som planeras av bolaget, och där handlar det mycket om att kombinera programmering med affärsmässighet. Mitt fokus är back-end och funktionaliteten i SportAdmin som affärssystem snarare än front-end och det som upplevs av användarna.

Vad har du för upplevelse av SportAdmin hittills?

Egentligen har mina förväntningar mest bekräftats. Det känns som bolaget i sin helhet har ett bra syfte och är ett kul ställe att jobba på. För mig är det viktigt med bra värderingar och min uppfattning är att alla här arbetar mot samma mål men samtidigt är medvetna om den rätta vägen dit. För mig är det ganska stor skillnad att numera fokusera på en produkt på det sättet jag gör här, men jag upplever det väldigt roligt att på ett annat sätt känna tillhörighet och växa på det sättet.

Vad gör du när du inte programmerar?

Jag håller på en del med klättring och tycker det är väldigt roligt. Utöver det brukar jag umgås en del med kompisar och gå ut och äta på restaurang en del. Jag uppskattar också att resa och se nya saker, så det brukar bli några weekendresor när det passar.