Att vara allra mest inloggad i SportAdmin i hela Skåne är en merit. Den titeln innehades en gång i tiden av Fia som numera är kontors- och ekonomiansvarig på företaget. “Det som Fia inte vet om SportAdmin är inte värt att veta” har en av kollegorna på kontoret en gång sagt, och även om det har motbevisats några få gånger stämmer det i de absolut flesta sammanhang.

Hur kom det sig att du hamnade på SportAdmin?
Henrik, VD på SportAdmin, ringde upp mig 2012 och frågade om jag var intresserad av att söka en supporttjänst på SportAdmin. Eftersom jag då arbetade för Helsingborgs Turnförening och använde SportAdmin nästan hela tiden kändes det rätt att vara med och hjälpa till.

Vi vet att du för ett tag sedan fick mottaga Skånes Idrottsledarstipendium för dina insatser för din förening, kan du inte berätta lite om ditt engagemang?
Jag började träna gymnastik som treåring och slutade inte förrän jag var 20 år. Utöver det har jag varit tränare sedan jag var 13 och har de senaste åren tränat Teamgym Helsingborg. Bland annat har vi tagit silver på JSM och brons på SM. Jag är även engagerad i TTK Syd (Trupptekniska kommitén) som är en del av Gymnastikförbundet Syd.

Klassisk och återkommande fråga, hur är det att arbeta på SportAdmin?
Jag tycker det bästa är att vi har väldigt roligt tillsammans. För mig är det inte jobbigt att tänka på att det är jobb nästa dag på söndagar, och det är den känslan jag vill ha på min arbetsplats!

Du är ju en av dem som varit med på hela resan, berätta lite om vad som har hänt sedan du började!
När jag anställdes satt vi i en liten lokal på Hyllie och var tre eller fyra personer inne på kontoret. Jag anställdes med ansvar för support och utbildning, och på den tiden fanns det inga öppettider utan vi svarade lite när vi ville. På så sätt skulle man kunna säga att jag har varit med och byggt upp strukturen för det som är hela den sektionen idag. En annan rolig sak som visar på hur stor förändring företaget har genomgått är den frukthandlarmåndag som innebar att vi tillsammans gick och handlade allt som behövdes inför veckan. Att det sedan räckte hela veckan var en självklarhet, tills vi blev så många att allt gick åt på en dag. För mig säger det ganska mycket om expansionen som företaget har gjort.

Vad gör du utöver jobbet och gymnastiken?
Även utanför gymnastiken är träning i allmänhet fortfarande ett stort intresse. Jag gillar också att umgås med familj och vänner och att hitta på saker. Att åka iväg och göra något annat, exempelvis gå på konsert eller se en ny stad, ger mig alltid ny energi!

Favoritfunktion i systemet
Självklart finns det många, men närvarorapporteringen är nog min favorit. Som ledare är det enormt viktigt att rapporteringen går snabbt och smidigt så att man kan komma igång med träningen istället för att stå och kryssa av vem som är frånvarande, och med LedarAppen blir det gjort på några sekunder.