Den tekniska utmaningen var det som lockade Joakim till SportAdmin. Nu är han en av SportAdmins utvecklare och har extra stort fokus på MedlemsAppen.

Hej, Joakim! Berätta om vad du gör en dag på jobbet?
Jag börjar som de flesta andra min dag med en kopp kaffe. Eftersom jag är en av utvecklarna på företaget går jag sedan in i utvecklarrummet, där vi har våra arbetsplatser, och kör “Stand-up” med resten av utvecklar-gänget. Då summerar alla upp vad de gjorde igår och vad de planerar att göra idag, något som gör att vi kan hjälpas åt och diskutera fram den optimala lösningen. Därefter utvecklar jag större delen av dagen, ibland själv och ibland med några kollegor. Sen ska jag ju inte sticka under stol med att det oftast blir några rundor pingis också, det är viktigt!

Vad gjorde du innan du jobbade här?
Innan jag arbetade här jobbade jag på ett företag som håller på med social media-bevakning, också som utvecklare. Sen har jag ju gått i skolan en del också och pluggade systemvetenskap på Lunds Universitet.

Men varför blev det SportAdmin?
Jag fick berättat för mig om företaget och det lät som ett spännande uppdrag som var tekniskt utmanade och roligt. Så jag valde att söka jobbet, och på den vägen är det.

Hur tycker du att det är att jobba på SportAdmin?
Jag gillar att få göra skillnad, och här känns det verkligen som att jag får göra det, både för dagliga användare och systemet i stort. Mitt huvudfokus är MedlemsAppen som till allra största del är skapad för att förenkla. Något som gör det extra roligt att jobba med MedlemsAppen är de nya tekniker som vi använder. Dessutom har jag fantastiska kollegor som gör att dagarna går betydligt fortare.

Utöver att sitta och programmera, vad gör du mer om dagarna?
Lite allt möjligt! Jag tränar en del, både på gymmet och så spelar jag fotboll i korpen. Sen kollar jag en del serier, fotboll och spelar gitarr också.

Favoritfunktion i systemet
Jag måste ju säga att den bästa plattformen är MedlemsAppen och min favoritfunktion är att man kan filtrera med hjälp av olika filter. Som utvecklare lär man sig uppskatta detaljer, och att filterna ändrar sig beroende på vilken sida man befinner sig på är coolt!