Malin Österlund fick en demo på systemet och beslutade sig för att använda det i sin förening, GF Örnarna. Två dagar senare ringde Henrik, SportAdmins VD, upp och frågade om hon ville börja jobba på SportAdmin – och på den vägen är det. Nu har hon jobbat på SportAdmin i drygt fyra år och är Gruppledare för Utbildnings- och Supportavdelningen, ett uppdrag som är viktigt för att stärka kundrelationer och kunskapen kring systemet.

Vi måste ju börja med att du får berätta om varför du fick en demo just den där dagen!

Jag hade nyligen blivit invald i styrelsen i min gymnastikförening och hade fått i uppdrag att ta hand om hemsidan. Jag visste att SportAdmin ryktades ha lättarbetade hemsidor så jag tog helt enkelt kontakt för att få testa själv. Och sen slutade det med en anställning!

Och nu har du varit på SportAdmin i fyra år, hur har din resa varit?

Jag började med att jobba extra samtidigt som jag pluggade med att ringa kundvård några timmar i veckan. När jag var klar med plugget började jag jobba på heltid med support och utbildning. Efter ett år blev jag även ansvarig för avdelningen och har på den senaste tiden också blivit involverad i en hel del andra projekt.

Ideellt engagemang och gymnastik är något som ligger dig varmt om hjärtat och som upptar mycket av din tid, berätta!

Min mamma var aktiv i gympavärlden så jag har tränat gymnastik sen dagen jag föddes i princip. Det har varit GF Örnarna enda sedan dess också eftersom det var där mamma tränade. Själv har jag både tränat där, varit tränare sedan 2005 och suttit i styrelsen sedan 2012.

Hur tycker du det är att arbeta på SportAdmin?

Det är superroligt! SportAdmin är ett spännande företag att jobba på då det hela tiden händer något nytt. Jag känner att jag ständigt får chansen att utvecklas och har fått möjligheten att axla nya roller.

Men utöver SportAdmin och gymnastiken, vad hittar du då på?

Om jag skulle få en stund över så uppskattar jag ett trevligt restaurangbesök och god mat.

Favoritfunktion i systemet
I systemet måste jag säga hemsidefunktionen. Det är en av de viktigaste plattformarna där man som förening kan kommunicera med sina medlemmar och den är samtidigt rolig att sitta och jobba lite med för att skapa en perfekt bild av föreningen. Utöver det har den en lite extra stor plats i mitt hjärta eftersom det var när jag skulle skapa en hemsida till min förening som jag kom i kontakt med SportAdmin, utan den funktionen hade jag förmodligen inte suttit här idag!