När Olivia Welin inte arbetar som administratör på SportAdmin spelar hon fotboll i Damallsvenska LB07. För att kunna prestera på två fronter krävs det en stor dos ansvarstagande – och flexibilitet. Här berättar hon om hur det är att kombinera elitidrott med jobb på SportAdmin.

Hur ser en typisk arbets- och träningsvecka ut för dig?
En ”vanlig” vecka för mig innebär i stort sett endast arbete och fotboll. Jag arbetar cirka 3 dagar i veckan, vilka dagar varierar ganska mycket och det beror till exempel på ifall vi har bortamatch mitt i veckan, tidigare träningar eller liknande. De dagar jag arbetar är jag på kontoret cirka 8 på morgonen och jobbar till 16. Efter arbetet åker jag direkt till idrottsplatsen för att träna klockan 17. De dagar som jag är fri från arbetet kör jag ofta ett individuellt träningspass på förmiddagen.

Vad är det svåraste i att kombinera en satsning på sin idrott och ett civilt jobb?
Det krävs hela tiden mycket planering av mig och även av alla andra idrottare för att få ihop vardagen med träning, kost, sömn och vila. Faktorer som alla är superviktiga för ens prestation. Det kan kännas tufft att få in ett arbete i en redan fullspäckade vardag och det krävs en arbetsgivare som har förståelse för ens idrottssatsning – så att man inte blir stressad av det och gör saker halvdant.

Följdfrågan blir då, hur löser man det på bästa sätt?
Det mesta går att lösa genom kommunikation och flexibilitet. När jag till exempel ska iväg med fotbollen på landslagsläger, bortamatch eller liknande så kan jag ta igen de arbetsdagar som jag missar vid tillfällen när jag inte har lika mycket med fotbollen. På så sätt kan fokusera på jobbet till 100% när jag är på kontoret och 100% på min fotboll när jag befinner mig på fotbollsplanen!

Kombinera jobb på SportAdmin med elitidrottande
Tim Mohlin Törringer

Affärsutvecklare och Produktägare.