Osvald tävlar på elitnivå i en idrott som på de senaste åren växt så mycket att det blivit OS-gren till Tokyo 2020. Sporten är Skateboard och skiljer sig en hel del från andra sporter i form av att det är en bedömningssport där man utvecklas genom att utmana sig själv och övervinna rädslor. Osvald har tränat sedan han var 10 år och är bland de bästa i landet. När han inte är i skateboardparken jobbar han på SportAdmin, en kombination som på många platser skulle anses vara omöjlig. Här berättar han hur vardagen går ihop.

Hur ser en vanlig vecka ut med arbete och träning?
Jag lägger upp mitt jobb och min åkning på egen hand och kan därmed, tack vare flexibiliteten från SportAdmins håll, anpassa jobbet efter hur åkningen ser ut för stunden. Oftast jobbar jag på dagen och lägger mellan tre och fyra timmar i parken på kvällen, men när det är tävlingar kan upplägget bli annorlunda.

Att känna att företaget stöttar mig i min idrottsliga karriär har gjort att jag kan känna att jag faktiskt kan hålla på med både och. Många känner att de inte kan ge 100% på något av ställena när det andra hela tiden ligger i bakhuvudet, men tack vare att jag kan lägga upp min tid själv behöver jag inte stressa över att jag inte kan göra tillräckligt bra ifrån mig.

Är det en svår kombination?
Inom sporten får man ett väldigt brett kontaktnät eftersom man tävlar mycket, både nationellt och internationellt, och jag har nog aldrig hört talas om en lika flexibel arbetsplats när det kommer till att stötta elitidrott. Förmodligen är det för att SportAdmin är byggt av personer som faktiskt vet exakt hur det är, Henrik vår VD är ju gammal elitidrottare. Dessutom har jag arbetsuppgifter som är anpassade för att kunna arbeta på distans, vilket för min egen del innebär att jag kan jobba när jag sitter på tåget på väg till en tävling och därmed inte missa en massa arbetstimmar i onödan.

Kombinera jobb på SportAdmin med elitidrottande

Leave a Reply